Házi praktikák - árt vagy használ?

FOGFEHÉRÍTÉS, FOGFÁJÁS…

Mindannyiunk emlékezetében ott élnek a nagymama vagy nagypapa áltat elmagyarázott házi praktikák, amik segíthetnek megszüntetni a különféle fájdalmakat. Azonban azt kevesen tudják, hogy e praktikák közül egynéhány jobban árt, mint használ.

Fogfehérítés házilag

Talán még láthattuk édesanyánkat szódabikarbónával fogat mosni, hiszen ez az anyag az egyik legelterjedtebb otthoni fogfehérítő. Eltávolítja a fogakra rakódott szennyeződéseket és fényessé varázsolja fogsorunkat.

Sokan azonban nem tudják, hogy huzamosabb ideig való használata árt a fogainknak, mert gyengíti a fogzománcot, felsérti azt, és így a fogkő könnyebben feltapad fogainkra.

otthoni fogfehérítő: a szódabikarbóna

otthoni fogfehérítő: a szódabikarbóna

Fogfájás ellen otthon

Nagyapáink kedvelt módszere volt a rumba, vagy valamilyen más magas alkoholtartalmú szeszbe mártott vatta szorítása a fájó felületre. A titok az, hogy bár a fogfájást az alkohol nem tünteti el, remekül elzsibbasztja a fájó fog körüli ínyt.

Jó ideiglenes megoldás lehet az is, ha a fájó fogunkkal elrágcsálunk egy szegfűszeget. A titok itt sem más, a szegfűszeg csak elzsibbasztja az ínyt

Működik, vagy nem működik?

Amikor valamilyen fogproblémát házi praktikákkal kezelünk, gyakran a „nem működik” kifejezés forog a fejünkben. Tudnunk kell elsősorban azt, hogy semmilyen házi praktika nem pótolja vagy helyettesíti a szakorvosi kezelést, így amint fellép valamilyen probléma, forduljon orvosához! Másodsorban pedig azt kell figyelembe vennünk, hogy ezek az otthoni módszerek csak akkor segítenek, ha el hisszük „varázserejüket”.

házi praktikákkal a fogászati problémák ellen

Szegfűszeg és más fűszernövények

Megőrizné természetes mosolyát és fogai épségét?

Forduljon bizalommal fogorvosainkhoz!

Hegel Dent Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár - logo

Nyitvatartás:

Hétfő, Kedd:
09:00 - 14:00
Szerda:
11:00 - 17:00
Csütörtök, Péntek:
09:00 - 14:00

Szolgáltatásaink