Milyen fogkrémet válasszunk?

ÖN MI ALAPJÁN VÁLASZT?

Ma már minden fogkrém korszerűnek mondható, káros anyagokat nem tartalmaznak, megfelelően tisztít és a fogat is polírozza. Azonban ez nem jelenti azt, hogy teljesen mindegy, melyiket vásároljuk meg. Sok ember az ár, márka, korábbi tapasztalatok, esetleg íz alapján választ fogkrémet. Sokan nem tudják, hogy a különböző fogkrémek más-más fogászati probléma leküzdésében nyújtanak segítséget.

A fogszuvasodást hatékonyan megelőzheti a fluorid tartalmú fogkrémek, illetve az elkezdődött folyamatot megállíthatja. A fluorid alkalmas arra, hogy a zománcot épen tartsa, de a felnőttek fogába már képtelen beépülni, de a sérült fog felszínén a további ásványianyag elvesztését megakadályozhatja.

A fognyaki érzékenységre szenzitív jelzéssel ellátott fogkrémek a legalkalmasabbak, melyek enyhíthetik a fájdalmat, vagy akár teljesen meg is szüntethetik. Érzékeny fognál ügyeljünk rá, hogy fogkrémünkben legyen kálium-klorid és kálim-nitrát, melyek védőréteget képeznek a fog belsejében, ami megakadályozza a fájdalomérzetet. Gyulladás ellen védenek az amin-fluoridos fogkrémek. Ezenfelül a fognyaki érzékenységgel küzdők is használhatják őket, megelőzik a fogszuvasodást, az ínybetegségektől is megkímélnek minket. Aki azonban érzékeny a fluorra, vagy allergiás, inkább kerülje ezt az összetevőt.

Fehérítő fogkrém?

Akármi van a fogkrémek dobozára írva a fehérítő hatással kapcsolatban, csodát egyiktől se várjunk. Csak a friss, még nem megkeményedett lepedék eltávolítására alkalmasak, míg a fogkő leszedésére már nem. Ha a rendszeres fogápolással az újabb és újabb lepedékeket eltávolítjuk, akkor megelőzhetjük az újabb fogkő kialakulását. Ha egy fogkrém használata közben fájdalmat, kellemetlen érzést tapasztalunk, ne erőltessük azt a fajtát. Próbáljunk ki többféle fogkrémet is, hiszen amíg nem találjuk meg a megfelelőt, igyekszünk majd a kellemetlen érzést kerülni és elkapkodni a fogmosást.

Időnként a leghatékonyabb, ha a fogkrémeket kombinálva használjuk, és napszakonként változó fogkrémmel mosunk fogat. Például lehet úgy, hogy reggel a fognyaki érzékenységre használunk fogkrémet, és este pedig inkább a tisztítás kerül előtérbe a fogfehérítéssel. Természeteses olyan is létezik, hogy egyetlen családban mindenki ugyanazt a fogkrémet használja, és mindenkinek megfelelő, de azért érdemes utánanézni ezeknek a dolgoknak.

fehérebb, esztétikus fogak

Fehérebb, esztétikusabb fogak

Megőrizné természetes mosolyát és fogai épségét?

Forduljon bizalommal fogorvosainkhoz!

Hegel Dent Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár - logo

Nyitvatartás:

Hétfő, Kedd:
09:00 - 14:00
Szerda:
11:00 - 17:00
Csütörtök, Péntek:
09:00 - 14:00

Szolgáltatásaink