Cikkek

Cikkek

FOGÁSZATI TÉMÁKBAN

Ínybetegségek

Ínybetegségek

A különböző ínybetegségek, de legfőképp az ínygyulladás mára népbetegséggé vált. Az ínybetegségek kialakulásáért nem külső baktériumok, hanem a szájüregünkben jelenlévő baktériumok nagymértékű elszaporodása a felelős, melyet megfelelő szájhigiéniával karban tarthatunk.

A rossz lehelet és szájhigiénia

A rossz lehelet és szájhigiénia

A rossz lehet gyakori probléma, amely a lakosság közel egyharmadát érinti. A kellemetlen szájszag a rossz közérzet mellett a szociális kontaktusok során is problémát jelenthet. Mi okozza ezt a problémát? A rossz lehelet egyénenként más és más problémára vezethető vissza.

A fogkő és következményei

A fogkő és következményei

A fogkő nem csak esztétikailag zavaró, hanem a súlyos fogágy-betegségek kialakulásáért és súlyosbodásáért is felelős lehet. Ha a fogkő nem kerül időben eltávolításra, akkor az íny visszahúzódhat, elsorvadhat. Mi is az a fogkő? Hol és hogyan jön létre? Tudjon meg többet!

Milyen fogkrémet válasszunk?

Milyen fogkrémet válasszunk?

Ma már minden fogkrém korszerűnek mondható, káros anyagokat nem tartalmaznak, megfelelően tisztít és a fogat is polírozza. Azonban ez nem jelenti azt, hogy teljesen mindegy, melyiket vásároljuk meg. Sokan nem tudják, hogy a különböző fogkrémek más-más fogászati probléma leküzdésében nyújtanak segítséget.

Érzékeny fogak

Érzékeny fogak

Ön is gyakran érez hirtelen fájdalmat egy pohár hideg víz elfogyasztása vagy fagylaltevés közben? Ha a fogak fájdalommal reagálnak bizonyos ízekre vagy hőmérsékletre, fogérzékenységről beszélünk. A fogérzékenységnek több oka is lehet, nem csak a szuvas fogaknál fordul elő.

Házi praktikák – árt vagy használ?

Házi praktikák – árt vagy használ?

Mindannyiunk emlékezetében ott élnek a nagymama vagy nagypapa áltat elmagyarázott házi praktikák, amik segíthetnek megszüntetni a különféle fájdalmakat. Azonban azt kevesen tudják, hogy e praktikák közül egynéhány jobban árt, mint használ.

Ellenségünk: a fogszuvasodás

Ellenségünk: a fogszuvasodás

A fogszuvasodás a fog lepedékkel fedett felszínén alakul ki. A kialakulásában számos tényező játszik szerepet. Ilyen a fogak felszínén megtapadó lepedék, az elfogyasztott táplálék, a szájhigiénés szokások, a szájüregben található mikroorganizmusok, örökletes, környezeti, földrajzi tényezők.

Milyen fogkefét válasszunk?

Milyen fogkefét válasszunk?

Az emberek általában ár és szín alapján választanak fogkefét, pedig ennél összetettebb döntést kellene hozniuk. Nem véletlenül vannak puhább és keményebb kefék, kisebb és nagyobb fejjel. Ismerje meg a buktatókat, és válassza az Önnek megfelelő fogkefét! Az emberek általában ár és szín alapján választanak fogkefét, pedig ennél összetettebb döntést kellene hozniuk.

A jó fogmosás rejtélyei

A jó fogmosás rejtélyei

Fogaink épségének, szépségének megőrzése érdekében a jó szájhigiéne, a helyes táplálkozás, a rendszeres ellenőrző vizsgálatok mellett az egyik legfontosabb a helyes fogmosási technikák elsajátítása. A jól alkalmazott fogmosási alapelvek betartásával csökkenthetjük a fogszuvasodás kialakulásának esélyét, ezen kívül lassíthatjuk a fogkőképződés.

A leggyakoribb fogbetegségek

A leggyakoribb fogbetegségek

Ahhoz, hogy ezeket a betegségeket elkerüljük, fontos, hogy legalább félévente látogassunk el fogorvosunkhoz, és kérjük ki véleményét. Ha az orvos étrendváltoztatást, vagy egyéb óvintézkedéseket rendel el, mindenképp kövessük az utasításokat annak érdekében, hogy megelőzzük a súlyosabb betegségek kialakulálsát.

Hegel Dent Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár - logo

Nyitvatartás:

Hétfő, Kedd:
09:00 - 14:00
Szerda:
11:00 - 17:00
Csütörtök, Péntek:
09:00 - 14:00

Szolgáltatásaink