Fogfehérítés

MOSONMAGYARÓVÁRON

 

Fogfehérítés

MOSONMAGYARÓVÁRON

A fehér fogsor iránti vágy elérhető, miért ne lehetne önnek is ragyogó szép mosolya?

Fiatal korában szinte mindenkinek fehérek a fogai, ám az évek múlásával, az elfogyasztott ételek és italok (pl. vörösbor, kávé stb.), továbbá a dohányzás hatására a fogak elszíneződnek. A fogfehérítés révén megszüntethetőek ezek az elszíneződések a fog kemény és lágy szöveteinek károsítása nélkül. A fehér fogsor iránti vágy érthető, a mértéktartás azonban, mint az élet minden területén, ezen a téren is fontos. Az orvosunk általában a páciens egyéni adottságainak figyelembevételével javasolja a lehető legvilágosabb színt, azonban tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk egyformák, így a genetikai adottságaink, ezen belül a természetes fogszínünk sem azonos, tehát minden embernél más lehet a fogfehérítés végeredménye is.

Fogászatunkon három különböző fogfehérítési eljárás közül választhat

fehér fogak, fogfehérítés

Professzionális fogfehérítés

A LED lámpás rendelői fogfehérítést azoknak ajánlunk, akik gyorsan szeretnének látványos eredményt elérni és nem szeretnének a szájukban a fogfehérítő sínekkel aludni éjszakánként, illetve el kívánják kerülni az ezzel járó kellemetlenségeket.

fogfehérítés led lámpával

A rendelői fogfehérítés menete a következő:

1.

A fogakat először átvizsgáljuk, a fogkövet és egyéb lerakódásokat eltávolítjuk.

2.

Meghatározzuk a fogak pillanatnyi színét a fogszínkulcs segítségével.

3.

Majd az érzékeny ínyt befedjük egy különleges védőanyaggal.

4.

Ezek után fehérítő gélt kenünk a fogakra, amelyet egy speciális LED fogfehérítő lámpával világítunk meg. Ez aktiválja a gél hatóanyagát. A 15 perces hatóidő leteltével a gélt lemossuk, majd a kívánt hatás eléréséig a folyamatot kétszer megismételjük.

5.

A végén újra megnézzük a fogszínt, hogy megállapítsuk hány árnyalatot fehéredtek a fogak. Általában 8-10 árnyalatot tudunk világosítani a fogszínen. Arra kell a páciensnek figyelnie, hogy színes folyadékot ne igyon/egyen a fogfehérítést követő 3-4 napon keresztül. Megfelelő életvitel, helyes táplálkozás és a rendszeres, alapos/helyes száj higiénével 1-1,5 évig megőrizhető fogai fehérsége. A nagyon erősen elszíneződött fogak esetében és speciális, szisztémás betegségek okozta, esetleg gyógyszerek okozta elszíneződések fehérítése sokkal nehezebb feladat, mint a felületi elszíneződéseké. Az ilyen elszíneződés nem illetve alig-alig javul az otthoni és a rendelői fogfehérítők hatására is.

Megőrizné természetes mosolyát és fogai épségét?

Forduljon bizalommal fogorvosainkhoz!

Technikai sínnel történő, otthoni fogfehérítés

Amin elsősorban az éjszakai, elasztikus fogfehérítő sínekkel végzett eljárást értjük. Az általunk ajánlott OPALESCENCE® fogfehérítő rendszer az Amerikai Fogorvosok Egyesülete által elsőként elfogadott, fecskendős adagolású fogfehérítő rendszer, melynek hatása már néhány napos használat után észrevehető.

Fogorvosunk fogairól lenyomatot készít, ami alapján elkészül az ún. fogfehérítő sín ( a sínek átlátszóak és felhelyezésük semmiféle kellemetlenséget nem okoz ). Ezt követően az általunk átadott Opal Esence fogfehérítő anyag segítségével a páciens önállóan, otthon végzi a fogfehérítést. A gél az éjszaka folyamán, 6-8 óra hosszat van a szájban, ez idő alatt fejti ki a fogfehérítő hatást. A gél hatásmechanizmusa azon alapszik, hogy felbontja az elszíneződést okozó szénmolekulák kötéseit, melyek aztán tulajdonságaik megváltozása miatt színüket vesztik. A fehérítő gél a fogzománccal nem lép reakcióba, annak szerkezetét nem károsítja.

A kezelés hatékony, de hosszabb ideig (5-10 napig) tart.

Gyári sínnel történő, otthoni fogfehérítés

A fogfehérítési eljárás megegyezik a fent leírtakkal a különbség annyi, hogy nem készül mintavétel, hanem a fehérítő anyag csomagolása egy előre gyártott sínt is tartalmaz, melynek segítségével a páciens önállóan, otthon végzi a fogfehérítést.

Hegel Dent Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár - logo

Nyitvatartás:

Hétfő, Kedd:
09:00 - 14:00
Szerda:
11:00 - 17:00
Csütörtök, Péntek:
09:00 - 14:00

Szolgáltatásaink