Konzerváló fogászat

Konzerváló fogászat

MOSONMAGYARÓVÁRON

Fogmegtartás

A konzerváló fogászat lényege, hogy az Ön fogai a lehető leghosszabb ideig megmaradjanak.

Éppen ezért a konzerváló fogászat fő feladata a szuvasodás okozta károk helyreállítása és a fog sérült részeinek idegen anyagokkal való pótlása, szuvasodás esetén, a fogszuvasodás következményeinek megszüntetése.

Prevenció:

  • Fogszuvasodás elkerülése (helyes fogápolással instruális és motiválás)
  • Táplálkozási tanácsadás
  • Szuvasodás ellátása

Gyökérkezelés

A gyökérkezelés sokszor a legnehezebb fogorvosi feladatok egyike. Türelmet, pontosságot, precíz eszközöket, és sok időt igényel.

Fogászati rendelőnkben számos modern diagnosztikai módszer áll Ön és orvosaink rendelkezésére, hogy az Ön teljeskörű állapotfelmérését elvégezhessük. Az első vizithez minden esetben egy részletes szájüregi vizsgálat társul. A rejtett problémák feltárásában a fogászati röntgen nyújt segítséget. Ezt követően állítjuk össze Önnel konzultálva a legmegfelelőbb kezelési tervet, melyben javaslatot teszünk fogászati problémáinak megoldására.

fogászati vizsgálat gyökérkezelés előtt

Fogászati vizsgálat

Endodoncia

Az endodoncia a fogászat azon szakterülete, amely a fogbél illetve a foggyökér körüli szövetek (periapicalis tér) megbetegedéseinek megelőzésével, a már kialakult elváltozások kezelésével foglalkozik. Gyökérkezelés alatt a pulpakamrában és gyökércsatornában helyet foglaló ér- idegképletek, azaz a pulpa eltávolítását értjük. Ezt követi a gyökértömés, amely a visszamaradó csatorna tömőanyaggal való kitöltését jelenti.

Fogászatunkon a gyökérkezelést szakorvos végzi. A biztonságosabb kezelés érdekében apex lokátorral (gépi gyökérkezelő eszköz) mérjük a csatorna hosszát, ami még megbizhatóbbá teszi az eljárást.

Megőrizné természetes mosolyát és fogai épségét?

Forduljon bizalommal fogorvosainkhoz!

Miért kell gyökérkezelést alkalmazni?

Gyökérkezelés nélkül a gyökércsatornában lévő baktériumok elkezdik lebontani a pulpa szövetét. Ilyenkor olyan bomlástermékek szaporodnak fel, amelyek pl. melegben tágulnának, de a szűk helyen nem tudnak, és így érzékenységet, fájdalmat okoznak. A baktériumok károsító hatása nem korlátozódik kizárólag a pulpára.

A gyökércsúcs végén levő nyíláson keresztül kijutnak a foggyökér körüli szövetekbe, és ott gyulladásos folyamatokat indítanak el. Ennek a későbbiekben számos súlyos következménye lehet, akár fogelvesztéssel is járhat. Ezért nagyon fontos az idejében elvégzett gyökérkezelés.

A gyökércsatornák feltágítását a gyökértömés követi. Ez a munkafázis szintén elengedhetetlen. A gyökérkezelt fogak elveszítették az ellátásukat biztosító érképleteket, ezért idővel kiszáradnak, és a gyökerek könnyen megrepednek, eltörnek. A gyökértömés fokozza a gyökerek ellenállóképességét, csökkenti a törés kialakulásának valószínűségét.

Feltétlenül szükséges tehát a csatornákat teljesen kitisztítani (szövettörmelékektől, gyulladásos termékektől, baktériumoktól és mindennemű fertőzött szövettől), majd ezt követően hermetikusan lezárni, hogy ne alakulhasson ki további gyulladás a gyökerek körül, valamint megakadályozzuk a fogtörést.

A gyökérkezelés sokszor a legnehezebb fogorvosi feladatok egyike. Türelmet, pontosságot, precíz eszközöket, és sok időt igényel. A HegelDent fogászaton a gyökérkezelést szakorvos végzi, biztosítva a fájdalommentes beavatkozást és az Ön kényelmét a kezelés alatt.

Hegel Dent Fogászati Klinika Mosonmagyaróvár - logo

Nyitvatartás:

Hétfő, Kedd:
09:00 - 14:00
Szerda:
11:00 - 17:00
Csütörtök, Péntek:
09:00 - 14:00

Szolgáltatásaink